Reiki

Reiki is het ontvangen en benutten van universele levensenergie om het zelfhelend vermogen van het lichaam te ondersteunen, energie beter door te laten stromen, blokkades op te ruimen en het proces van innerlijke groei op gang te brengen.

Reiki2022-06-02T12:48:21+01:00

Cursus REIKI 1

Door het volgen van een cursus Reiki 1 word je bewust gemaakt van deze natuurlijke energie en leer je hoe je het zuiver in kun zetten voor jezelf en anderen. De energie ondersteunt jou en degene die jij Reiki geeft op alle niveaus: fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel. Reiki brengt een proces van bewustwording op gang en herstelt en/of versterkt het contact met jezelf en je intuïtie.

Ben jij geïnteresseerd in Reiki en wil je in één dag:

  • contact maken met je lichaam en intuïtie?
  • universele energie ervaren en leren inzetten?
  • bewust werken aan je weerstand en vitaliteit?
  • je bewustzijn vergroten en spiritueel groeien?

Dan is deze cursus echt iets voor jou!
Tijdens de Reiki I cursus leer je Reiki, volgens de oorspronkelijke Japanse Methode van Mikao Usui, in te zetten op fysiek niveau.

Bij binnenkomst ontvang je een prachtig handboek met daarin alles (en meer) wat ik deze dag uitleg en vertel, zodat je het thuis nog eens fijn kan nalezen.

We nemen de tijd om elkaar te leren kennen en zetten dan, aan de hand van een OSHO kaart, een persoonlijke intentie.

Daarna is er aandacht voor de oorsprong van Reiki, de inhoud ervan en maken de vertaalslag naar het dagelijks leven en hoe je Reiki daarin een waardevolle plek kunt geven.

Van daaruit komt het leren kennen en voelen van Reiki-energie centraal te staan.

Door middel van vier inwijdingen word je afgestemd op deze Universele energie en hervind je het vermogen om jezelf en anderen (ook kinderen) te behandelen bij lichamelijke klachten, zoals buikpijn, hoofdpijn, vermoeidheid en stress-gerelateerde klachten. Je leert de basisposities van een Reiki-behandeling en oefent op jezelf en elkaar.

Gedurende de dag is er voldoende ruimte en tijd voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen.

Tussen de middag genieten we samen van een heerlijke lunch en ook tussendoor wordt er voor koffie/thee met iets lekkers gezorgd.

Aan het einde van de cursusdag ontvang je een erkend Reiki Certificaat voor Reiki I.

NA DE CURSUS / EXTRA

Wanneer je Reiki I hebt, ga je drie weken, volgens het 21 dagen Reiki-Protocol, voor jezelf oefenen om het werken met de Reiki-energie nog meer eigen te maken. De stroom van innerlijke groei en heling wordt sterker en er zullen steeds meer blokkades opgeheven worden.

Na drie weken volgt er een Terugkom-Moment van een halve dag om ervaringen uit te wisselen, vragen te kunnen stellen, te oefenen en de cursus samen af te ronden.

Tevens bied ik elke cursist één Reiki-behandeling aan in mijn praktijk en kun je me al je Reiki-vragen stellen per mail of via de app.

Chat openen
1
Stel uw vraag?
Hallo,
Waar mag ik u mee helpen