Over mij

“Aandacht. Alles begint met aandacht. Voor de ander, maar zeker ook voor jezelf.”

Over mij2020-02-25T18:14:52+01:00

Mijn naam is Priscilla Santalena, geboren en getogen in São Paulo, Brazilië. Het was de liefde, die me naar Nederland bracht. Ik leerde mijn man kennen tijdens een vakantie in Cuba in 1999. Het was liefde op het eerste gezicht.

EEN NIEUW LEVEN

Op 23-jarige leeftijd ben ik naar Nederland verhuisd. Dat was een grote en ingrijpende beslissing. Wij, mijn man en ik, gingen samenwonen in Silvolde. Ondanks een complexe, tekenende jeugd, vond ik het moeilijk mijn familie, land, vrienden, cultuur en gewoontes achter te laten en in Nederland een nieuw leven op te bouwen.

Vanaf dag één voelde ik mij niet welkom. Ik werd niet of moeizaam geaccepteerd door mijn nieuwe omgeving. Het gevoel van niet welkom zijn, heeft me geraakt. Het brak mijn hart. Meerdere malen. Er waren jaren van pijn, verdriet, ongeloof, boosheid, machteloosheid, vernedering en eenzaamheid.

SCHOOL & WERK

In 2003 ging ik terug naar school. Noodgedwongen, want mijn Braziliaanse diploma’s, Recht en Aromatherapie, waren hier in Nederland niet geldig. Ook de maatschappelijke carrière die ik in Brazilië had, bleek hier bij het vinden van een baan van geen enkele waarde.

Na hard werken, aanpassen en de taal leren, behaalde ik in 2007 mijn HBO diploma Maatschappelijk Werk aan Saxion Hogeschool te Enschede. Tijdens deze opleiding liep ik stage bij het Openbaar Ministerie. Het waren geweldige maanden, waarin ik ontzettend leuke mensen heb ontmoet en mijn gevoel van “erbij horen” een fijne boost kreeg.

Direct na het afstuderen, kreeg ik een baan bij Reclassering Nederland. Daar heb ik twaalf jaar met veel plezier gewerkt. Het werd mijn basis en voelde als een bevrijding. In 2007 verhuisden we naar Lichtenvoorde, waar we inmiddels al dertien jaar met veel plezier wonen.

REIKI

In 2012 is onze prachtige zoon Caio geboren. Kort daarna werd ik ziek. Ik voelde mij in het medische circuit erg alleen staan en begon een lange zoektocht naar begrip, rust, genezing, verwerking, groei en ontspanning. Op een bepaald moment kwam ik in aanraking met Reiki en vond wat ik zocht. De behandelingen en Reiki-cursussen hebben mijn leven enorm verrijkt. Ik ben er trots op, dat ik mijzelf sinds 2016 Reiki-Master mag noemen.

KEERPUNT

Een groot en pijnlijk verlies in 2018 zorgde voor een keerpunt in mijn leven. Daarop besloot ik, in januari 2019, mijn baan op te zeggen en mijn hart te volgen. Met liefde en toewijding heb ik stap voor stap mijn eigen praktijk opgezet.

BLIJVEN LEREN

Voor mijn persoonlijke ontwikkeling volg ik sinds september 2018 de opleiding tot psycho-energetisch therapeut aan de SIO te Zeddam. Ik zie deze opleiding als een mooie aanvulling op mijn werk als Aromatherapeut en Reiki-Master. Ik ben enorm geïnteresseerd in het werken met energie. Van kinds af aan voel ik dat er meer is tussen hemel en aarde. Mijn oma was een wijze vrouw, die met kruiden en energie werkte. Het zal via haar, in de lijn, zijn doorgegeven aan mij. Handoplegging is één van mijn natuurlijke krachten en talenten.

Nu ik thuisgekomen ben in mijzelf en (h)erken wie ik ten diepste ben, voel ik mij voor het eerst in mijn leven écht thuis. Dat gevoel gun ik iedereen. Het is de basis en tegelijkertijd de drijvende kracht, waarop Santalena gebaseerd is. Jij bent dan ook van harte welkom!

behandelruimte

PRAKTIJK

Aandacht is het uitgangspunt bij alles wat ik doe. Noem het een kernwaarde, die als rode draad loopt door mijn persoonlijke en professionele leven. Ze zeggen altijd dat alles wat je aandacht geeft, groeit. Ik ben het daar helemaal mee eens. Voor mij is er niets fijner dan jou in dit proces van groei te ondersteunen en begeleiden.

Vanuit oprechte aandacht en interesse luister ik naar jouw verhaal en ga ik met je in gesprek. We delen inzichten, komen tot de essentie van jouw zijn en van daaruit begeleid ik je naar meer balans, rust en ontspanning.

BEHANDELRUIMTE

De praktijk is een warme, fijne ruimte, waar je helemaal jezelf kunt zijn. Even geen sociale rollen en maskers op. Je mag er, spreekwoordelijk, jouw rugzak afdoen en bekijken wat je eventueel achter wilt laten. Samen bepalen we wat jij nodig hebt en waarmee je jouw rugzak wilt vullen. We geven woorden aan die behoefte(n) en van daaruit kijken we, wat ik daarin voor jou kan betekenen.

Kijk eens bij ‘Aanbod’ om te zien wat ik voor jou kan betekenen. Heb je vragen gebruik dan het contactformulier voor meer informatie.

Chat openen
1
Stel uw vraag?
Hallo,
Waar mag ik u mee helpen